Θεματική Δημόσια Σχολή

Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης: 

Αθλητισμού - Περιβάλλοντος - Αναψυχής

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το κύπελλο Ελλάδας 2024 κατέκτησε η ομάδα ποδοσφαίρου της Θεματικής ΣΑΕΚ Αχαρνών στην πανελλήνια διοργάνωση ποδοσφαίρου φοιτητών και σπουδαστών ΟΠΑΠ Unileague.

Η ομάδα μας, αποτελούμενη από σπουδαστές των τμημάτων Βοηθός Φυσικοθεραπευτή, Προπονητής Ποδοσφαίρου και Αθλητική Δημοσιογραφία, σε μια σειρά σκληρών αναμετρήσεων που ξεκίνησαν τον Νοέμβριο 2023, κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο, αήττητη.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στους σπουδαστές μας που πέτυχαν τη διάκριση με επιμονή, πάθος και τεχνικές υψηλής εξειδίκευσης.


10 ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΌ

Καθορίστηκαν, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Γ. Βούτσινου,   οι ειδικότητες και ο αριθμός των εισακτέων  και ειδικότητα στις  Σχολές  Ανώτερης   Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ)  , πρώην ΙΕΚ  , για τους τελειόφοιτους και τους υποψήφιους που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για το σχολικό έτος 2023-2024 οι οποίοι υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο. 

Πρόσκληση: σας προσκαλούμε στην τελετή απονομής κυπέλλων και μεταλλίων της Αθλητικής Εβδομάδας Θ.ΣΑΕΚ Αχαρνών (στίβος, ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση). 

Την απονομή θα κάνει ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

Δευτέρα, 3/6/2024, 2ο Κλειστό Δήμου Αχαρνών. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και Αρκαδίου Κρήτης.

Ώρα προσέλευσης: 15.00

Ώρα απονομής: 15.30-16.30

Θα διεξαχθεί φιλικό All Star Game.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει 

Αλλαγή ονομασίας

Σύμφωνα με το άρθρο 3, του Κεφαλαίου Β΄, του ν.5082/2024 (Α΄9), τα Ι.Ε.Κ.  μετονομάζονται σε ΣΧΟΛΕΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ με αρκτικόλεξο: Σ.Α.Ε.Κ. 

Παράταση Επιδοτούμενης Πρακτικής Άσκησης

Καλούνται οι καταρτιζόμενοι των δημοσίων και ιδιωτικών Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) της  χώρας, αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις συμμετοχής , να υποβάλλουν σχετική αίτηση (συνημμένη) συμπληρώνοντας με √ το πρώτο πεδίο της δήλωσης "Επιθυμώ να συμμετέχω στο πρόγραμμα της επιδοτούμενης πρακτικής που υλοποιεί το ΙΝΕΔΙΒΙΜ" . Η προβλεπόμενη βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου αποζημίωση υλοποίησης Π.Α καλύπτεται μέσω του προγράμματος «Πρακτική Άσκηση Καταρτιζομένων ΙΕΚ» που εντάχθηκε με κωδικό MIS 5131399 στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και η οποία θα συνεχίσει στο πλαίσιο του Προγράμματος « Ανθρώπινο Δυναμικό & Κοινωνική Συνοχή» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 Το διάστημα υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από τη δημοσίευση της παρούσης έως και 29/02/2024.

 ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα  πρέπει να υποβάλλονται αποκλειστικά εντός  της ανωτέρω προκαθορισμένης ημερομηνίας. Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν λαμβάνονται υπόψη και απορρίπτονται.
Προϋποθέσεις συμμετοχής:

1) Κατά την ημερομηνία έκδοσης (8/2/2024) της παρούσας ανακοίνωσης οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι δεν πρέπει να συμμετέχουν σε άλλα επιδοτούμενα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ.

2) Οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι θα πρέπει να έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους στη ΣΑΕΚ φοίτησης και να έχει γίνει η σχετική καταχώρηση έναρξης της Πρακτικής Άσκησης στο Πληροφοριακό Σύστημα ΠΗΓΑΣΟΣ.

3) Για την καταβολή της αποζημίωσης απαιτείται η Πρακτική Άσκηση να έχει ολοκληρωθεί έως 30/09/2024.

4) Υποβολή Υπεύθυνης δήλωσης για την μη υλοποίηση Πρακτικής Άσκησης σε εργοδότη με σχέση Α΄ βαθμού συγγένειας

Οι προϋποθέσεις επιδότησης θα ορίζονται στον Οδηγό Υλοποίησης, που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΣΑΕΚ σε εύλογο χρονικό διάστημα. Σημειώνεται ότι επιδοτούνται όλοι οι μήνες πραγματοποίησης της Πρακτικής Άσκησης μετά την 1/9/2021 με προσκόμιση του εντύπου Εργάνη για το διάστημα από 1/9/2021 έως και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Διαθέσιμες θέσεις: έως εξαντλήσεως του εκάστοτε εγκεκριμένου προϋπολογισμού.

Διαδικασία επιλογής: η επιλογή των καταρτιζόμενων πραγματοποιείται με ιεραρχική σειρά κατάταξης βάσει της ημερομηνίας έναρξης της Πρακτικής Άσκησης στο Πληροφοριακό Σύστημα ΠΗΓΑΣΟΣ.


Ο καθηγητής κ.  

Δημήτριος Γαργαλιάνος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ,   εξηγεί την σπουδαιότητα της Διοίκησης στον Αθλητισμό

Mind your Edu: Feel and Fill Festival

Το μικρό μας πετραδάκι στο αφιέρωμα της ERT news στο My Gap Feel and Fill Festival ! Συγχαρητήρια στην Skywalker.Education για την άψογη διοργάνωση! Στο ΄τέλος του video o Δημήτρης μας "τα λέει όλα" 

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΙΕΚ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

INE_GSEE_epidotisi_praktikis.pdf

Education Leaders Awards  2023

Τρίτη χρονιά βράβευσης για το Θεματικό Δ.ΙΕΚ Αχαρνών, αυτήν τη φορά για το έργο μας 

FUTURE PERFECT PRO, στο πεδίο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ειδικότητες 2023-2024

Βοηθός Φυσικοθεραπευτή

Πληροφορίες για την Ειδικότητα

Εκπαιδευτής Γυμναστικής με Βάρη

Πληροφορίες για την Ειδικότητα

Προπονητής Κλασικού Αθλητισμού (Στίβος)

Πληροφορίες για την Ειδικότητα


Προπονητής Ποδοσφαίρου

Πληροφορίες για την ΕιδικότηταΑθλητική Δημοσιογραφία

Πληροφορίες για την Ειδικότητα

Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας (Ξενοδοχειακά)

Πληροφορίες  για την Ειδικότητα

Το Θεματικό Δ.ΙΕΚ Αχαρνών υποστηρίζει τη θεματικότητα Αθλητισμού, Φυσικού Περιβάλλοντος και Αναψυχής. Στο πλαίσιο αυτό εισηγείται 8 νέες ειδικότητες 

και εγγυάται:

Νέα Επιτυχία

Μια νέα επιτυχία για το Θεματικό Δ.ΙΕΚ Αχαρνών. Επιδότηση ύψους 105.000 Ευρώ για την εκτέλεση του σχεδίου κινητικότητας για το 2022 - 2023!


Εγγραφές Επιτυχόντων

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν 1-12 Σεπτεμβρίου 2022, ώρες 3-8 μ.μ.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά: 1.Φωτοτυπία Απολυτηρίου, 2. Φωτοτυπία Ταυτότητας, 3. Αποδεικτικό ΑΜΚΑ, Αποδεικτικό Πολυτεκνίας/Τριτεκνίας/Μονογονεϊκής Οικογένειας (μόνον εάν δηλώθηκε στην αίτηση)

Εισαγωγή Μέσω Παράλληλου Μηχανογραφικού

Οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ μπορούν να συνδεθούν στην ιστοσελίδα του παράλληλου μηχανογραφικού (https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr) με τους κωδικούς των πανελλαδικών και να πληροφορηθούν το αποτέλεσμά τους. 


                        Αυτό το ΙΕΚ δεν ησυχάζει ποτέ...

LET'S EDU

Νέα σχολική χρονιά, νέες προοπτικές, νέες εκπαιδευτικές προτάσεις και δράσεις! Το skywalker.gr διοργανώνει το φεστιβάλ εκπαίδευσης My Gap Feel & Fill Festival, μια καινοτόμο εκπαιδευτική δράση και μοναδική εμπειρία που αφιερώνεται στην προσωπική ανάπτυξη και τη μάθηση. Σας περιμένουμε την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 10:00-17:00 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48).Τουριστικός Οδηγός

Το τμήμα Α2 Τουριστικών εξέδωσε τον Τουριστικό Οδηγό Αχαρνών και γύρω περιοχών, στο πλαίσιο του μαθήματος Πρακτική Εφαρμογή στην ειδικότητα και την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας κας Αρχοντής Σοπίδου.

Με την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας κας Τζωρτζίνας Καλέργη, το τμήμα Chef Δ1, ανταποκρίθηκε στην πρόκληση του Γαλλικού Ινστιτούτου, με ένα 5λεπτο video και 2 ευφάνταστες συνταγές 

Πρωτάθλημα Unileague 

Με την ευγενική χορηγία της Hyundai Mitropoulos S.A., 2 ομάδες του Θεματικού Δ.ΙΕΚ Αχαρνών συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Unileague με εξαιρετικές έως τώρα επιδόσεις.

Ας μιλήσουμε με αριθμούς....

Γνωρίστε την ομάδα μας

Ρόδω Πυροβολάκη,

Διευθύντρια Θεματικού Δ.ΙΕΚ Αχαρνών

Γιάννης Ακριτίδης

Υπεύθυνος Γραφείου Erasmus+

Μαριάννα Βασιλείου

Γραμματέας Διεύθυνσης,

Συμβάσεις Εκπαιδευτών, Τιμολόγια Προμηθευτών

Μάρθα Βουδούρη

Κεντρική Γραμματεία, Συντονισμός Γραφείου Γραμματείας

Πρακτικές, Πρακτικά